Korzenne gruszki w czekoladzie z lodami truskawkowymi

Składniki

6 gruszek

1 szklanka wody

3 szklanki wina

laska cynamonu

5 goździków

10 ziarenek pieprzu

2 pomarańcze

tabliczka czekolady

lody truskawkowe BRACIA KORAL

Wykonanie

Zaskakujące połącznie korzennych i słodkich smaków.



  1. W garnku przygotowujemy korzenną marynatę, doprowadzając do wrzenia składniki: wino, wodę, laskę cynamonu, pieprz, goździki, sok z jednej pomarańczy, drugą pomarańczę pokrojoną w plastry.

  2. W międzyczasie obieramy gruszki ze skórki i w całości dodajemy do garnka, gotując jeszcze przez 8-10 minut.

  3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.

  4. Na talerzykach układamy gorące gruszki i lody truskawkowe BRACIA KORAL, polewamy roztopioną czekoladą.


Użyte lody

lody truskawkowe BRACIA KORAL

Lodowe inspiracje

Zobacz wideo

Lodowe inspiracje

ZOBACZ INNE DESERY

Mus z orzechów włoskich

Pieczone marchewki z sorbetem

Lody z wykwintną nutą słonecznika

Tosty francuskie z chałki z lodami, jabłkami i czekoladą

Gofry z karmelizowaną marchewką, lodami i borówkami

Korzenne gruszki w czekoladzie z lodami truskawkowymi

Crumble z jabłkami i lodami

Racuchy z syropem klonowym i lodami słony karmel

Naleśniki z serem i lodami truskawkowymi

Makowiec na ciepło z lodami

Next