Mus z orzechów włoskich

Składniki

Lody bakaliowe BRACIA KORAL

600 g orzechów włoskich

25 g masła

3 łyżki śmietany 18%

30 ml mleka

1 papryczka chili

Wykonanie

Prosty w przygotowaniu, wykwintny deser z nadającą delikatnej pikanterii i niezwykłego charakteru, papryczką chili.



  1. Przygotowujemy mus orzechowy: do blendera wsypujemy orzechy włoskie i wlewamy mleko. Dodajemy masło, miód i papryczkę chili wraz z pestkami. Ilość papryczki dobieramy do indywidualnych upodobań. Blendujemy aż do uzyskania konsystencji musu.

  2. Mus przekładamy do miseczki lub pucharka deserowego. Wykładamy lody bakaliowe BRACIA KORAL oraz dodajemy odrobinę kwaśnej śmietany. Dekorujemy połówkami orzechów.


Użyte lody

lody bakaliowe BRACIA KORAL

Lodowe inspiracje

Zobacz wideo

Lodowe inspiracje

ZOBACZ INNE DESERY

Mus z orzechów włoskich

Pieczone marchewki z sorbetem

Lody z wykwintną nutą słonecznika

Tosty francuskie z chałki z lodami, jabłkami i czekoladą

Gofry z karmelizowaną marchewką, lodami i borówkami

Korzenne gruszki w czekoladzie z lodami truskawkowymi

Crumble z jabłkami i lodami

Racuchy z syropem klonowym i lodami słony karmel

Naleśniki z serem i lodami truskawkowymi

Makowiec na ciepło z lodami

Next